Siófoki Református Egyházközség "Mindeddig megsegített bennünket az Úr..." 1Sám 7,15.
you are here:

Médiatár

Galéria

Gyülekezeti Lapunk

Napi Ige

Keresés

Szavazás

Miről szeretnék olvasni a honlapon?
 

Látogatóink

Oldalainkat 9 vendég böngészi
Gyülekezet története - Oldal 7 Nyomtatás
Írta: Refsiofok   
Tartalomjegyzék
Gyülekezet története
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
8. oldal
9. oldal
Minden oldal

Az új templom és a svájci regensdorfi református és evangélikus gyülekezetek által ajándékozott 165 kilogrammos harang felszentelésére 1994. szeptember 3-án került sor délután 3 órakor. A 320.000 forint értékű harangot Komáromy János – volt siófoki segédlel-kész, később lovasberényi lelkipásztor, majd siófoki presbiteri jegyző – fia, prof. dr. vitéz Komáromy János Svájcban élő állatorvos gyűjtésének köszönhette a gyülekezet.
A felszentelést dr. Márkus Mihály a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke végezte. Ezután fokozatosan végezték el a kisebb-nagyobb munkálatokat, melyek még hát-ravoltak a templom befejezéséhez.
1999. március 31. hatállyal mondott le a gyülekezet gondnoka, Pataki Géza tisztéről. Megbízott gondnokául a gyülekezet dr. Baráth Istvánt választotta. Ugyanez év őszén a tisztújításkor a gyülekezet Közgyűlése egyhangúlag megválasztotta dr. Baráth Istvánt a gyülekezet gondnokának. Gondnok úr hűségét, Egyháza és Isteni iránti szeretetét éreztet-te és érezteti mind e mai napig velünk.
2003-ban került sor az altemplomi fűtés végleges elkészítésére, melyhez a Polgármesteri Hivatal közel 80%-ban járult hozzá.
2005-ben javítottuk ki a parókia tetőzetét. Ugyanebben az évben kapott a gyülekezet ado-mányként egy elektromos orgonát Norvégiából, melynek hazaszállítási költségeit Papp Dániel hűséges egyháztag vállalta magára. Egy másik elektromos orgonát Vincze Károly hűséges egyháztagunknak köszönhet a gyülekezet. 

Névnap

Ma 2023. június 07., szerda, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.