Siófoki Református Egyházközség "Mindeddig megsegített bennünket az Úr..." 1Sám 7,15.
you are here:

Médiatár

Galéria

Gyülekezeti Lapunk

Napi Ige

Keresés

Szavazás

Miről szeretnék olvasni a honlapon?
 

Látogatóink

Oldalainkat 24 vendég böngészi
Gyülekezet története - Oldal 3 Nyomtatás
Írta: Refsiofok   
Tartalomjegyzék
Gyülekezet története
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
8. oldal
9. oldal
Minden oldal

 1932. január 7-én kezdte meg működését a református elemi iskola az imaházban 43 ta-nulóval. Ugyanebben az évben gyülekezetünk Fiókegyházból Leányegyházzá alakult.
1934-ben került gyülekezetünkbe Czirók Ákos, mint helyettes lelkipásztor, majd pedig 1935-től ifj. Széles Sándor ugyanilyen tisztségben. Vincze Elek esperes úr halála után Czirók Ákost választotta meg a balatonkiliti gyülekezet, aki azonban elcserélte állását dr. Nagy István verebi lelkipásztorral. Így 1936-től ő gondozta tovább gyülekezetünket, vasárnaponként Kilitiből átjárva délelőtt és délután tartott istentiszteleteket, hétköznapon-ként pedig két teljes napot töltött Siófokon a gyülekezet gondozásával.
Már ekkor megfogalmazódott eleinkben egy újabb, tágasabb templom és iskolaépület építésének vágya, amire meg is kezdték a gyűjtést, de a körülmények ezt akkor nem tették lehetővé. Nagyszabású gyűjtések, házvásárlások követték egymást, amelynek során a gyülekezetünk tulajdonába került az a Fő utcai telek, amelyen most a parókia épülete áll. 117 köbméter követ is vásároltak, sőt 1944-ben még templomterv is készült Steiner József építészmérnök közreműködésével. De a második világháború ezt a tervet is meghiúsította. 

Névnap

Ma 2023. szeptember 21., csütörtök, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.