Siófoki Református Egyházközség "Mindeddig megsegített bennünket az Úr..." 1Sám 7,15.
you are here:

Médiatár

Galéria

Gyülekezeti Lapunk

Napi Ige

Keresés

Szavazás

Miről szeretnék olvasni a honlapon?
 

Látogatóink

Oldalainkat 10 vendég böngészi
Gyülekezet története - Oldal 2 Nyomtatás
Írta: Refsiofok   
Tartalomjegyzék
Gyülekezet története
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
8. oldal
9. oldal
Minden oldal
Az első világháború után 1921-ben másodszor is megerősítették a Siófoki Református Fiókegyház megalakulását /111 család, 290 fővel/. Ezen az alakuló közgyűlésen jelen volt Komáromy János, későbbi lovasberényi lelkipásztor, aki akkor még teológusként végezte szolgálatát gyülekezetünkben és senki nem sejtette, hogy néhány évtized múlva – 1955-től –, mint presbiteri jegyző és esetenként szolgálatot teljesítő lelkipásztor ismét bekapcsolódik gyülekezetünk életébe.
1923-ban Vincze Elek esperes-lelkipásztor vezetésével, Farkas János gondnok és felesége buzgó támogatásával, valamint a gyülekezeti tagok adományaiból felépült az imaházunk, melyet dr. Ravasz László püspök szentelt fel szeptember 11-én.
Nem sokkal az imaház felépülése után Kaáli Nagy Dezső unitárius vallású miniszteri osztálytanácsos, a Kikötőfelügyelőség vezetője egy díszes kőkerítést készíttetett az imaház elé saját költségén. Őt 1930-ban a Fiókegyházért végzett áldozatos munkájáért örökös tiszteletbeli főgondnokká választották eleink.
1926-ban építettek az imaházhoz tornyot is, ahol elhelyezhették az 1924-ben vásárolt 80 kg-os harangot. 

Névnap

Ma 2023. június 07., szerda, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.